QUÈ ÉS TORNAR A CASA?

Tornar a casa és tornar al cos. A sentir-lo i a reconèixer-lo.

Tornar a casa és relaxar-nos, és descalçar-nos, és deixar anar tensions i silenciar demandes externes. És connectar amb el nostre cos perquè aquest sigui el punt de partida del camí que cadascú de nosaltres tingui al davant.

Proposem reprendre el fil del moviment i de l'escolta interna utilitzant diferents recursos que portem del nostre recorregut per la dansa i diferents tècniques corporals. Decidim trencar fronteres. Posar al servei els nostres coneixements per apropar-los a persones amb experiència i sense.

Per tornar a casa, la respiració és la clau. Tenim la imatge de respirar asseguts en quietud, meditant, connectats amb la respiració... I és veritat. Però si indaguem per què la majoria de les persones han perdut la capacitat d'una respiració plena i profunda, veurem que la causa principal és la pèrdua de moviment.

La nostra vida sedentària, els nostres treballs, les nostres rutines, ens prenen la possibilitat de cuidar i reparar l'acte de moure'ns. Tot això repercuteix en la manera com respirem.

Prendre un temps per connectar amb la respiració també pot ser trobar un lloc per explorar els nostres moviments i generar espais de silenci que ens permetin reconnectar amb el nostre espai interior.

Com ho fem?

Per mitjà de tallers i retirs presencials, on anirem compartint un ventall d'eines que enriqueixin el moviment conscient, la respiració, la relaxació, l'automassatge i les elongacions.